gtag('config', 'UA-180278623-1'); ARABA ENDÜSTRİSİ SIKINTI İÇİNDE ! - Bilginiz Dahilinde

Ads Top

ARABA ENDÜSTRİSİ SIKINTI İÇİNDE !

 ARABA ENDÜSTRİSİ SIKINTI İÇİNDE :

   Merhaba arkadaşlar bu yazımızda sizlerle birlikte Covid-19'unda etkisiyle birlikte araba üreticilerinin sorunlarına değineceğiz. Hepimizin bildiği gibi Covid-19 tüm dünya için büyük bir sıkıntı olmakta ve halen çoğu ülkede devam etmektedir. Bu durumdan etkilenenlere bakacak olduğumuzda ise bu listeye araba üreticilerini de eklememiz gerektiğini düşünüyorum. Şimdiden iyi okumalar dilerim.

ARABA ENDÜSTRİSİ PROBLEMLERİ

ARABA ÜRETİCİLERİ'NİN PROBLEMLERİ (AUTOMAKERS PROBLEMS):

  Araba üreticileri büyük sıkıntılar içinde ve bunun en büyük sebeplerinden biri chips yani mikroçiplerinin yeteri kadar olmamasıdır. Bu sebepten dolayı çoğu araba üreticisi daha az araba üretmek zorunda kalıyor ve haliyle bütçelerinde ciddi inişler meydana geliyor. Bu durum bu sene için 4 milyon arabanın değişikliğe uğramasına sebep oldu. Ayrıca bu durumdan dolayı araba üreticileri 110 milyar dolar civarında büyük bir rakamda para kaybına uğradılar.


  Çoğumuzun bildiği üzere Honda bir Japon araba üreticisi markasıdır. Bu şirketin raporlarına bakacak olursak geçen yıl için önceki yıllara göre  110.000 daha az araba ürettiler. Bu durum gerçekten küçümsenemeyecek miktarda bir sayıdır. Ayrıca bu problem 2021 yılında halen devam etmektedir ve uzun bir sürede devam edecek gibi gözüküyor. Bazı araba üreticileri bu durumun nasıl çözüleceğini düşünmektedir. Araba üreticileri hangi mikroçiplerin üretileceği konusunda şirketler ile en iyi anlaşmayı yapmak zorundalar. 



   Araba üreticilerinin bilindik markalarından olan Ford ise farklı bir fikir düşüncesine sahip. Şirket bazı parçalarının dizayn durumu hakkında değişiklikler yapmaktadır. Bu parçalar farklı mikroçiplere sahiptir ve bu tür mikroçiplerden yeteri kadar bulunmaktadır.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.