gtag('config', 'UA-180278623-1'); Kolay ve Bir O Kadar Pratik Olan Revani Tatlısı Nasıl Yapılır? - Bilginiz Dahilinde

Ads Top

Kolay ve Bir O Kadar Pratik Olan Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

REVANİ TATLISI:

Kolay ve bir o kadar pratik olan revani tatlısını kesinlikle denemelisiniz.Bu yazımızda kolay bir şekilde Revani Tatlısı Nasıl yapılır?,Revani Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?,Revani Tatlısını süsleme gibi konulara yer verilmiştir.Şimdiden afiyet olsun. 



Revani Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı Su
  • 3 su bardağı Şeker
  • Yarım limon
Keki İçin;
  • 3 Yumurta
  • 1 su bardağı Un
  • 1 paket Vanilya
  • 1 su bardağı Şeker 
  • 1 su bardağı Yoğurt
  • 1 su bardağı İrmik
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 1 çay bardağı Sıvı Yağ
Revani Tatlısı'nın Tarifi:


Kolay Ve Pratik Olan Revani Tatlısı Nasıl Hazırlanır?İşte adım adım revani tatlısının hazırlanışı:
  1. Öncelikle şerbet hazırlanmalıdır.Bunun için tencereye su ve şeker alınarak kaynatılmaya başlanır.Kaynadıktan sonra yarım limonun suyu sıkılarak tencereye eklenir ve 1-2 dakika daha tencere kaynatılır ve ardından altı kapatılır.
  2. Yumurta ve şeker,çırpma kabına alınır ve iyice çırpılır.
  3. Daha sonrasında yoğurt,irmik ve sıvı yağ eklenir ve ardından iyice çırpılır.
  4. En son olarak un,vanilya ve kabartma tozu eklenerek son kez iyice çırpılır.
  5. Fırın kabı yağlanır ve kek hamuru bu kaba dökülür.
  6. 170 derece olacak şekilde fırında üstü kızarana kadar 30 dakika boyunca pişirilir.
  7. Fırından hemen alındıktan sonra kek dilimlenmiş şekilde kesilir ve bu kekin üzerine daha önceden hazırlamış olduğumuz soğumuş şerbet dökülür.
  8. Şerbet döküldükten sonra 1-2 saat dinlendirmemiz gerekir.Dinlendirdikten sonra zevkinize göre krem şanti, hindistan cevizi,fıstık,badem,fındık vb ile süsleyip,servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.