gtag('config', 'UA-180278623-1'); Korona Virüsüne Yakalanmamak İçin Yapmanız Gereken 14 Kural - Bilginiz Dahilinde

Ads Top

Korona Virüsüne Yakalanmamak İçin Yapmanız Gereken 14 Kural

 COVID-19 Virüsüne Karşı  14 kural:

korona virüsten(COVID-19) nasıl korunulur?

Bu yazımızda Korona Virüs'e (COVID-19'a) karşı yapmamız gereken en 14 kuraldan bahsedilmiştir.Bu 14 kural Korona virüs riskine karşı almamız  gereken 14 önlemdir.Bu sayede hayatımıza daha sağlıklı olarak devam edebilir ve bu virüsle aramıza mesafe koymuş oluruz.Bu sayede korona virüsü hep birlikte toplum olarak yenebiliriz.Bu yazımızda bahsedeceğimiz basit 14 kural ile gerekli önlemleri almak hepimizin birer toplum olarak borcudur.

korona virüsten(COVID-19) nasıl korunulur?

Korona Virüs'e(COVID-19) Karşı Yapılması Gereken 14 Kural:

1)Ellerinizi,su ve sabun ile en az 30 saniye boyunca ovarak yıkamalısınız.

2)Öksürme,hapşırma gibi durumlarda tek kullanımlık mendil ile burnunuzu kapatınız.Eğer ki mendil yoksa kolunuzun dirsek içerisini kullanınız.

3)Elleriniz ile ağzınıza,burnunuza ve gözlerinize dokunmayınız.

4)Soğuk algınlığı semptomları gösteren bireyler ile aranıza 1-1,5 metre mesafe koymaya özen gösteriniz.Soğuk algınlığı göstermese bile her durumda etrafınızdaki insanlar ile aranıza 1-1,5 metre mesafe koymanız önemli olacaktır.

5)Yurt dışı seyahatiniz varsa veya yurt dışı seyahati düşünüyorsanız bu planı iptal etmeniz veya ertelemeniz iyi olacaktır.

6)Eğer ki yurt dışından gelmiş iseniz 14 gün boyunca evinizde kendinizi izole edin ve eve kesinlikle ziyaretçi kabul etmeyiniz.

7)Bulunduğunuz ortamları olabildiğince sık sık havalandırmalısınız.

8)Kapı kolları,lavabolar,prizler gibi sık kullanılan yerleri su ve deterjan ile her gün temizleyiniz.

9)Havlu,çatal,kaşık,bardak gibi kişisel eşyalarınızı ortak olarak başka bir insanla kullanmayınız.

10)Kıyafetlerinizi 60-90 derecede normal deterjan ile yıkayınız.

11)Yakın temaslardan kaçınınız.(Tokalaşma,sarılma vb.) 

12)Bol sıvı tüketmek,dengeli beslenmek ve uyku düzenine dikkat etmek bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.Bu yüzden bol sıvı tüketin,dengeli beslenin ve uyku düzeninizi sağlayınız.

13)Soğuk algınlığı semptomlarınız varsa yaşlı bireylerle ve kronik hastalığı olan kişilerle aranıza mesafe koyun.Mümkünse aynı odada bulunmayınız.Bulunma mecburiyetinde olur iseniz bu durumda kesinlikle maskenizi takın ve sosyal mesafeye çok dikkat edin.

14)Yüksek ve düşmeyen ateş,öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetleriniz var ise maske takarak bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

korona virüsten(COVID-19) nasıl korunulur?

Evet bu yazımızda Korona Virüs riskine  karşı yapmanız gereken 14 kuraldan bahsettik.Son olarak bu virüste gecesini gündüzüne katarak özverili şekilde çalışan sağlık çalışanlarına çok teşekkür ederiz.Sağlıcakla kalın.

                                            

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.