gtag('config', 'UA-180278623-1'); Evde Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır? - Bilginiz Dahilinde

Ads Top

Evde Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?

        KIBRIS TATLISI NASIL YAPILIR?        

Kıbrıs-Tatlısı-Nasıl-Yapılır?

Bu yazımızda sizlere kolay bir şekilde pratik olarak evde  Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?Kıbrıs tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir?Kıbrıs tatlısı tarifi nedir?konularına değinilmiştir.

İşte Adım Adım Kıbrıs Tatlısı Tarifi:

Keki İçin Gerekli Malzemeler:

  • 3 tane yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket toz krem şanti

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 damla taze sıkılmış limon suyu

Üzerini Süslemek İçin:

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

1)Şerbetini yapmak için ilk önce su ve toz şekerini derin bir kaba alınız.Kısık ateşte 15 dakika boyunca,şeker taneleri eriyene kadar kaynatınız.

2)Şerbet,şurup kıvamını aldıktan sonra şerbete limon suyunu ekleyip kestirdikten sonra ocaktan alınız.Ardından soğuması için ayrı bir yere koyup,dinlendiriniz.

3)Kekini yapmak için yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırınız.Ardından toz şekeri ekleyiniz ve şeker taneleri eriyene kadar karıştırınız.

4)Daha sonra kaba sırasıyla ilk önce sıvı yağını ekleyiniz.Ardından rendelenmiş Hindistan cevizi,galeta unu,ince çekilmiş ceviz içi ve kabartma tozunu kaba ekleyiniz ve karıştırma işlemine devam ediniz.

5)Sıvı yağ ile pişireceğiniz kalıbı yağlayınız.Hazırlamış olduğunuz kek karışımını eşit bir şekilde yayınız ardından daha önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika boyunca pişiriniz.

6)Piştikten sonra fırından alınız ve daha önceden hazırlamış olduğunuz soğuk şerbeti üzerine dökün ve şerbeti içine çekmesi için biraz bekletiniz.

7)Krema için;süt,nişasta ve toz şekerini tencereye alınız ve orta ateşte, sürekli karıştırarak pişiriniz.Muhallebi kıvamına geldikten sonra vanilin ekleyiniz ve karıştırınız.Ardından ocaktan alınız.

8)Kremayı ocaktan aldıktan sonra toz krem şanti ekleyiniz ve çırparak karıştırınız.

9)Ardından kremayı daha önceden üzerine şerbet döktüğümüz tatlının üzerine yayınız.

10)Kremayı yaydıktan sonra süslemek için üzerine Hindistan cevizi serpiştiriniz.

11)Ardından soğutmak için buz dolabına koyunuz.Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.Afiyet olsun!

Kıbrıs-Tatlısı-Nasıl-Yapılır?

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.