-Hasta’ya ve ailesine
yeterli beslenmenin önemi anlatılacak.
-Hasta’nın günlük
vücut ağırlığı ölçülecek ve tahlil sonuçları kontrol edilecek.
-Yemekten önce ağrılı
işlemler yapılmayacak.
-Yemek öncesi ve
sonrasında ağız hijyeni sağlanacak (Diş fırçalama, ağız hijyeni vb.)
-Yemek yeme için
rahat ve hoş bir ortam oluşturulacak.
-Hasta’yı başkaları
ile birlikte yemek yemeye teşvik edilecek (Yemek odasında, grup alanların
vb.)
-Diyetisyen ile iş birliği
yapılarak hastanın diyete uyumu sağlanacak.
-Az az ve sık sık
yemek yemesi sağlanacak.
(günde 6 öğün ve ara
öğünler)
-Hasta’ya besinlerin
tat ve kokusunu iyileştirmek için baharat kullanması tavsiye edilecek.
-Yüksek kalorili
besinler tercih edilecek.
-Hastalık durumu göz
önünde bulundurularak hastanın istediği vakitlerde sevdiği besinleri yemesi
sağlanacak.
-Diyetine uygun ev
yemekleri getirmesi için aile desteklenecek.
-Besin alımı ve
egzersiz arasında denge kurulacak. (Stresörler olabildiğince uzak tutulacak.)
-Yağlı, ağır, çok
tatlı besinlerde mümkün olduğunca uzak durması sağlanacak.
|
Hiç yorum yok: